Tι Είναι

Τι είναι το Cafesophy;

Η φιλοσοφία του καφέ –Café + Philo(sophy)- είναι το τόπος συνάντησης για τους λάτρεις του καφέ. Σε ένα χώρο θα μπορεί κάποιος να γευτεί τα αρώματα και τις γεύσεις καφέδων πίνοντάς τον καφέ σαν ρόφημα ή/και αγοράζοντας τον για το σπίτι, το γραφείο, το κατάστημά του.

Συγχρόνως είναι η επιχειρηματική ευκαιρία για κάποιον που επιθυμεί να εργαστεί σαν συνεργάτης από το σπίτι του. Μπορεί ο καθένας να πουλάει καφέ σε γνωστούς, φίλους, επαγγελματίες και έτσι να αποκτά εισόδημα από αυτές τις πωλήσεις. Η καινοτομία είναι ότι πρόκειται για τον καφέ που σε πληρώνει!! Απολαμβάνεις τον καφέ σου, κερνάς καφέ, πουλάς καφέ και κερδίζεις. Ο καφές είναι το δεύτερο πιο αναλώσιμο προϊόν μετά το νερό. Σκεφτείτε μεγέθη οικονομικά, σκεφτείτε τζίρο που πραγματοποιείται παγκοσμίως με τα προϊόντα καφέ. Τα μεγέθη είναι “ασύλληπτα”.

Ιστορία καβουρδίσματος!!

Ενώ πιστεύεται πως ο καφές ως φυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους αγρούς της Αιθιοπίας, το πρώτο φλιτζάνι καφέ επινοήθηκε από τους Άραβες. Ενώ οι κάτοικοι των περιοχών όπου το φυτό του καφέ αναπτύσσονταν, έτρωγαν τους πράσινους καρπούς, αφού ίσως τους καβούρδιζαν, οι Άραβες ήταν αυτοί οι οποίοι άρχισαν να μετατρέπουν τους κόκκους του καφέ σε ποτό. Γύρω στον 14ο αιώνα άρχισαν να καλλιεργούν φυτά, τα οποία τα είχαν πάρει κατά τις εισβολές στην Υεμένη. Πολλοί υποθέτουν ότι τα φυτά αυτά να βρέθηκαν στην Υεμένη τον 13ο αιώνα, κατά τις επιδρομές των Αβυσσινίων. Το πιθανότερο πάντως είναι πως οι Άραβες ήδη γνώριζαν τον καφέ πριν τον 10ο αιώνα.

Αρχικά ο καφές φτιαχνόταν με το μούλιασμα των κόκκων σε κρύο νερό, αργότερα τα μούλιαζαν σε βραστό νερό και μόλις στο τέλος του 14ου αιώνα οι Άραβες ανακάλυψαν την διαδικασία του καβουρδίσματος. Τότε άρχισαν να αλέθουν τους κόκκους του καφέ και τους βράζουν σε νερό. Με αυτό τον τρόπο κατέληξαν στην εφεύρεση του καφέ που έμελε να κατακτήσει και τον υπόλοιπο κόσμο στην πορεία των επόμενων αιώνων.

Μόλις μετά την ανακάλυψη του καβουρδίσματος, ο καφές εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές ποτό σε ολόκληρο τον Ισλαμικό κόσμο καθώς και στις περιοχές που βρίσκονταν υπό Αραβικό καθεστώς. Η δημοτικότητα του καφέ στις περιοχές αυτές εξηγείται από το γεγονός, ότι το αλκοόλ απαγορευόταν από το Κοράνι. Έτσι ο καφές ήταν ένα επιτρεπτό ποτό στα σπίτια, αλλά και στα καφενεία εκείνης της εποχής τα οποία γίνονταν όλο και περισσότερα, ως αποτέλεσμα της μεγάλης δημοτικότητας του καφέ. Σε αυτά τα καφενεία οι κάτοικοι έπιναν καφέ, ενώ άκουγαν μουσική, έπαιζαν τυχερά παιχνίδια ή συζητούσαν τα προβλήματα τους.

Οι Αυστριακοί έμαθαν να καβουρδίζουν τους κόκκους του καφέ και να φτιάχνουν ένα πολύ αρωματικό ποτό το οποίο το σέρβιραν μαζί με κέικ που είχε σχήμα μισοφέγγαρου, για να γιορτάζουν τον θρίαμβό τους κατά των Τούρκων. Λέγεται επίσης πως ο καφές ήρθε πρώτα στην Ευρώπη από τους έμπορους της Βενετίας από το 1615 και μετά. Προς το τέλος του 17ου αιώνα άνοιξε το πρώτο καφεπωλείο, το οποίο γρήγορα έγινε πολύ γνωστό στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με το Cafesophy συμπυκνώνουμε όλη την παραπάνω ιστορία του καφέ συνδυάζοντας ποιότητα προϊόντα καφέ, με σύγχρονο τρόπο για δημιουργία εισοδήματος. Είναι πρόκληση η δημιουργία εισοδήματος για όλους μέσα από ένα τόσο καθημερινό προϊόν-συνήθεια για δισεκατομμύρια ανθρώπων όπου γης!!